Nieuws

Kom jij stage lopen bij Madmum?

Elk voor- en najaar nodigen we een aantal stagiairs uit om ons uit te dagen, te prikkelen en mee na te denken over hoe we onze gasten nog beter kunnen ontvangen. Ook in het najaar maken we weer plek vrij op ons kantoor voor jong geweld. We vroegen aan Han, die in het voorjaar stage liep, waarom Madmum de ideale stageplek is.

De stageplek met de beste koffie? Dat moet wel Madmum zijn. Of niet? Wat denk je Han?

Dat kan ik alleen maar bevestigen. Ik ben nog steeds verslaafd (lacht).

Hoe ben je bij Madmum terechtgekomen?

Wel, dat is eigenlijk via via gebeurd. Ik had destijds de zoektocht naar een stageplek wat voor me uitgeschoven. Het was eerst nog verre toekomstmuziek en ik was nog met andere projecten bezig. Maar toen de deadline dichterbij kwam kreeg ik toch wat stress. Gelukkig stelde een vriendin van me voor om eens bij Madmum te horen. Hier werd ik met open armen ontvangen.

Waarom wou je graag stage lopen bij Madmum?

Ik ben van Rotselaar, net buiten Leuven. Dus ik loop geregeld door de stad en dan zie je Madmums verstopt zitten doorheen Leuven. Al moet ik eerlijk zijn: ik was er zelf nog nooit geweest. Maar elke plek zag er zo gezellig en uniek uit, dat ik wel eens van binnenuit wou ontdekken hoe het er achter de schermen aan toeging.

De uiteindelijke keuze voor Madmum was dus heel bewust. Ik had goesting om aan de slag te gaan bij een jonge, hippe en dynamische onderneming. En dat is wonderwel geslaagd. Als ik bij Madmum mee aan tafel zat tijdens mijn stage kreeg ik verantwoordelijkheid, en kon ik meteen zien wat de resultaten waren. Dat geeft simpelweg meer voldoening dan een schakeltje te zijn in een groot bedrijf.

Heb je het gevoel dat je zaken uit je opleiding eindelijk in de praktijk kon omzetten?

Zeker. Als student Business Managment & Marketing aan de UCLL met specialisatie in Multimedia was dit de gedroomde omgeving om het lessenpakket aan de praktijk te toetsen. Door mijn achtergrond kon ik in de eerste plaats bijdragen aan de gesprekken over het online project van Madmum.

Wat was het hoogtepunt van je stage?

Juni! Zonder twijfel. We hebben met het team maandenlang toegewerkt naar de vijfde verjaardag van Madmum. Om alles uiteindelijk te zien slagen was fantastisch. In de maanden ervoor hebben we urenlang samengezeten om de campagne uit te denken. Dat was ontzettend fijn om ideeën rond te botsen met de mensen van het team. En als het dan nog eens een succes is, dan is dat gewoon fantastisch. 

Waarom zou je een stage bij Madmum aanraden?

De werksfeer is er uniek. Je komt terecht in een jong, dynamisch bedrijf met veel vrijheid, en verantwoordelijkheid. Elke dag is daardoor een uitdaging. En als je even een andere omgeving nodig hebt. Dan kan je altijd terecht in een andere bar. Handig he?

Madmum was precies waar ik naar op zoek was. Het was geen saaie bureaujob en je komt terecht in een jong team. Daardoor kon ik vlot instappen en meedraaien in de dagelijkse flow. En het beste van dat alles: koffiezetten leer je er van de beste barista's.

Jouw secret Madmumtip?

Als je iets gedaan moet krijgen is er maar één plek waar je moet zijn: de Madmum in de Brusselsestraat. Je kan er jezelf wegstoppen in een hoekje met een goede tas filterkoffie en op een namiddag meer werk verzetten dan in drie dagen. Zeker wanneer het stageverslag af moest zijn, heeft de sfeer van deze bar mij erdoor gesleurd. 

Zien we je binnenkort nog eens op ons terras?

Zeker! Volgend jaar kom ik sowieso opnieuw langs. Maar deze keer misschien eerder voor een pauze dan voor het harde werk (lacht). 

Bedankt Han!

Wil jij zoals Han meedraaien achter de schermen van Madmum Coffee Roasters dit najaar en herken jij jezelf in een van de onderstaande profielen? Stuur je cv en motivatie naar cas@madmum.be en misschien zien we je binnenkort bij ons op kantoor.

Marketing

Een stagiair marketing die enthousiast wordt van de perfecte coffee branding.

Social Media

Een stagiair social media die ons doet kwijlen met de meest spectaculaire coffee shots.

Sales

Een stagiair verkoop die graag onze koffie drinkt en tot bij de juiste mensen weet te brengen.

Productontwikkeling

Een stagiair productontwikkeling also known as our coffee freak die mee wil nadenken over al onze koffies en de meest spannende smaakcombinaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *