Tips & Tricks

Het Madmum Pumpkin Spice Latte recept

De Pumpkin Spice Latte is een herfstfavoriet bij Madmum met zijn heerlijk kruidige afdronk. Maar soms is het zelfs voor ons moeilijk om in een van de bars te geraken. Regenweer of geen tijd om langs de Madmum te lopen voor je Pumpkin Spice Latte? We got your back. Ons ultieme Pumpkin Spice Latte recept vind je hier.

Benodigdheden

20 ml Pumpkin Spice Siroop van Monin

1 of 2 espressoshots

200 ml koude melk om op te schuimen

Slagroom

Kaneelpoeder

  1. Vul je glas met 20 ml Pumpkin Spice Siroop van Monin.
  2. Voeg één (of twee) espressoshots toe. Tip: wij gebruiken voor de Pumpkin Spice Latte onze Brazil Espressobonen. Een heerlijke toevoeging aan deze kruidige mix.
  3. Voeg 200 ml gestoomde melk toe aan de mix.
  4. Werk af met slagroom.
  5. Laat het kaneelpoeder sneeuwen over je Pumpkin spice Latte.

Enkel het  opschuimen van de melk kan een uitdaging vormen. Maar daar hebben we twee handige trucjes voor waar je thuis mee aan de slag kan. 

Melk opschuimen in een handomdraai

Heb je thuis een espresso-machine staan met bijhorend stoompijpje dan raden we je aan om deze te gebruiken. Tip: Tijdens onze Latte Art Lab vertelt onze Koffiecoach Nestor hoe je de perfecte melk opschuimt. Boek je Latte Art Lab hier.

Met de klassieke French Press kan je met de juiste finesse en het nodige geduld je melk eenvoudig opschuimen. Zorg ervoor dat de beker goed uitgespoeld en droog is. Het principe is simpel: schenk de warme melk in de beker en plaats het deksel zoals je dat normaal zou doen. Door de zeef op en neer te bewegen door de melk, duw je lucht in de vloeistof. Je zal voelen dat de melk zwaarder aanvoelt en wint aan dikte. Stop wanneer de melk voldoende dik is. Je kan het melkschuim nog altijd even opwarmen in de microgolfoven moest hij afgekoeld zijn.

Geen French Press in huis? Met een goede portie spierkracht en een eenvoudige garde kan je makkelijk je melk opschuimen. Bij deze methode zal je de melk eerst opwarmen in een steelpannetje op het vuur. Laat hem warm worden - tot hij begint te stomen - maar laat hem zeker niet koken. Hou vervolgens het pannetje schuin en klop zachtjes met de garde door de melk. Je moet de klopbeweging even aanhouden voor de luchtbellen zich vormen. Je kan het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *