Coffee To Go

Finding Our Filter: koffiereis door Tanzania & Kenia

Out of Office? Check! Cuppingspoon? Check! Extra paar sokken? Check! Vorige week vertrok onze Madboss Pieter richting het zuiden om samen met alleskunner Frederik op zoek te gaan naar onze volgende origine. Het fotoverslag van hun koffiereis vind je hier.

Onze zoektocht naar de perfecte koffie heeft van tijd tot tijd ‘boots on the ground’ nodig. Voelen, proeven en ruiken zijn essentiële onderdelen van het koffiebrandproces. Voor, tijdens en na het branden van de koffie. De reis is dan ook het ideale moment om de connectie op te zoeken met de mensen die elke dag zorgdragen voor de planten die onze heerlijke koffie leveren.

De eerste stop van de koffiereis? Tanzania! Twee dagen lang doorkruisten Pieter en Frederik het binnenland en maakten ze stops in twee boerderijen waar ze keken, luisterden en de lokale tradities bestudeerden. In de schaduw van de machtige Kilimanjaro in het Noorden van Tanzania stoten ze op de Tumaini boerderij. Het project - ondersteund door de Colombiaanse koffie-expert Alejandro Galante - ontpopte zich tot een autoriteit in de regio met hun kwalitatieve en waterbewuste koffies. Zo zetten ze als een van de eerste in op het hergebruik van water gedurende de verwerking van de bonen. Een koffie die ze niet konden laten liggen en dus mee op het transport richting Leuven zetten. Klaar om te branden!

Daarna trok het gezelschap verder richting het noorden. Tijd voor een bezoek aan Kenia en de Kirinyaga regio, gekend voor zijn mix van kwalitatieve thee- en koffieteelt. Daar hielden Pieter & co onder andere halt bij de Mutira Farmers coöperatieve, de Rungeto Farmers coöperatieve en de Gacharage thee plantage en proefden ze een waaier aan nieuwe smaken. Het leverde het volgende beeldverslag op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *