Coffee

Het verhaal achter onze filterkoffie al gelezen?

Bij Madmum zijn we koffiefreaks in hart en nieren. Het zetten en drinken is één ding, het verhaal vertellen dat erbij hoort, daar houden we minstens evenveel van. Het is zonde om dat niet met jou te delen. Hieronder vertellen we beknopt alles over de tas koffie waar je van nipt. Van de regio, over de hoogtemeters, tot de boer zijn levensverhaal.

Peru Finca El Santuario

Deze lichtzure koffie komt uit het hoogland in het noorden van Peru. 

Daar teelt Alexander Huaman Cruz samen met 27 anderen sinds 2018 een unieke mix van koffiestruiken op zijn landgoed. De naam van de boerderij ‘El Santuario’ is afgeleid van het nabijgelegen ‘Tabaconas Namballe National Sanctuary’, waar bedreigde diersoorten zoals brilberen en tapirs in harmonie leven met hun schilderachtige omgeving. De nabijheid van het nationaal park zorgt voor een ecosysteem in evenwicht die de koffiestruiken hun unieke terroir biedt.

Rwanda Cyendajuru

Rwanda is gezegend met ideale omstandigheden voor koffieteelt, waaronder een grote hoogte, regelmatige regenval, vulkanische grond met een goede organische structuur en een overvloed aan Bourbon-koffiebomen.

Het levert deze unieke filterroast op met een straf verhaal. De koffie wordt namelijk geteeld door een groep boerinnen die tegen de stroming in het ‘Women’s hands’ netwerk op poten zette. Een groep koffieboerinnen die de krachten bundelde om nog betere koffies te kweken, met een prachtig resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *