Nieuws

Een maand lang Filterkoffie Madness

Maart staat helemaal in het teken van onze favoriete zetmethode - filterkoffie. Een maand lang duiken we in de mogelijkheden, smaken en geschiedenis. Ontdek wat er deze maand allemaal te gebeuren staat.

Het Coffee Passport

Bij Madmum zijn we koffiefreaks in hart en nieren. Het zetten en drinken is één ding, de verhalen vertellen die erbij horen, daar houden we minstens evenveel van. Het is zonde om die niet met jou te delen. Daarom voorzien we onze filterkoffies vanaf maart van een Coffee Passport. Daarin vertellen we je beknopt alles over de tas koffie waar je van nipt. Van de regio, over de hoogtemeters, tot de boer zijn levensverhaal, je vindt alles op het Coffee Passport.

Deal Of The Month

Uiteraard staat onze Deal of the month helemaal in het teken van filterkoffie. Voor de gelegenheid bieden we de keuze tussen twee authentieke origines: één uit Peru - met een florale toets van citrus, en één uit Rwanda - met een klassieker profiel van aardbei en melkchocolade. Kan je niet kiezen? Deze maand zijn we extra gul en krijg je een proevertje mee van de andere smaak. Zo mis je niets uit ons aanbod.

Win een filterkoffieset

En dat is niet alles. Thuis aan de slag met onze filterbonen was nog nooit zo eenvoudig. Met een standaard opzetstuk en papieren filters kom je al een heel eind om een heerlijke tas filterkoffie te zetten met de Madmumbonen. Koop je deze maand een zakje filterbonen dan maak je kans op een professionele filterkit ter waarde van €150 om thuis mee te experimenteren. Daarin zit een Hario Mini Mill Slim Plus - Hand Grinder, Hario V60 Craft Coffee Maker - dripper + server + filters, Hario Buono Kettle - 1.2L en Filter tasting box. Bestel je een zakje in de winkel dan vul je ons deelnameticket in aan de kassa, bestel je online dan voegen we je toe aan onze deelnemerspot. Elke zak is een deelnemerslot.

378562579_1277461332909944_6342553730430614126_n

Open Cupping: 17 maart

Altijd al eens filterkoffie willen proeven als een professional? Op zondag 17 maart tonen we hoe het moet. En krijg je zelf de kans om tijdens onze open cupping in de Tiensestraat de juiste koffieproeftechnieken te testen. Vanaf 10:00 ben je welkom om samen met ons de smaakprofielen te ontdekken van onze versgebrande filterkoffiebonen. Klaar om te slurpen?

Thuis al oefenen?

Ontdek onze nieuwe origines.

Peru Finca El Santuario

15.9842.98
Deze lichtzure koffie komt uit het hoogland in het noorden van Peru. Daar groeit Alexander Huaman Cruz samen met 27 anderen sinds 2018 een unieke mix van koffiestruiken op zijn landgoed. De naam van de boerderij ‘El Santuario’ is afgeleid van het nabijgelegen 'Tabaconas Namballe National Sanctuary', waar bedreigde diersoorten zoals brilberen en tapirs in harmonie leven met hun schilderachtige omgeving. De nabijheid van het nationaal park zorgt voor een ecosysteem in evenwicht die de koffiestruiken hun unieke terroir biedt.

Rwanda Cyendajuru Filter

15.9842.98
Rwanda is gezegend met ideale omstandigheden voor koffieteelt, waaronder een grote hoogte, regelmatige regenval, vulkanische grond met een goede organische structuur en een overvloed aan Bourbon-koffiebomen. Het levert deze unieke filterroast op met een uniek verhaal. De koffie wordt namelijk geteeld door een groep boerinnen die tegen de stroming in het ‘Women’s hands’ netwerk op poten zette. Een groep koffieboerinnen die de krachten bundelde om nog betere koffies te kweken, met een prachtig resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *