Meet the team

Coffee Ambassador Vincent

Vincent herken je aan zijn weelderige bos haar die door de zaak holt. Altijd in de weer met koffiemachines, verse koffiebonen, en zijn telefoon. En wanneer hij vijf minuten tijd heeft, slaan wij hem aan de haak voor een fijne babbel over zijn job, maar ook zijn missie als Coffee Ambassador bij Madmum. ‘Een nieuwe generatie van koffiedrinkers op het werk is kritischer voor de koffiekwaliteit op de werkvloer’.

Vincent jij bent hier niet zomaar terecht gekomen toch?

‘Inderdaad, geloof het of niet maar in een vorig leven was ik directeur van een bankfiliaal. Een job die ietwat verschilt van wat ik vandaag doe (lacht). Alleen werd ik steeds meer geprikkeld door het avontuur en besloot ik te kiezen voor de passie die al sinds mijn studententijd een groot deel van mijn leven innam: koffie.

En hoe ben je dan bij Madmum terecht gekomen?

Madmum was de plek waar ik onder de vleugels van Pieter - onze baas - specialty koffie kon ontdekken, zonder enige horeca-ervaring, maar wel met een overschot aan enthousiasme en koffiekennis. Eerst als barista, en sinds kort als coffee ambassador, waar ik de kans krijg om mensen te begeleiden en de expertise die bij Madmum zit te delen met een groter netwerk.

Wat doet een Coffee Ambassador precies bij Madmum?

In de eerste plaats ben ik het aanspreekpunt voor mensen die op zoek zijn naar extra ondersteuning van hun professionele koffienoden. De eerste stap daarbij is altijd luisteren, niet iedereen is op zoek naar hetzelfde. Samen kijken we vervolgens hoe de kop koffie in hun zaak of kantoor zo goed kan smaken als bij Madmum. 

Uit die adviserende rol haal ik veel voldoening. Het is nu eenmaal een fijn gevoel om de Madmum-expertise met een breder publiek te kunnen delen. 

Merk je dat er meer nood is aan kwalitatieve koffie op kantoor?

Op het Madmumkantoor niet meteen, daar zit het goed (lacht). Maar met men verleden in het bankwezen heb ik wel een goed idee hoe de gemiddelde kantoorkoffie smaakt. En de oplossing waar men in die context meestal voor kiest is op basis van pods, waar naast het voordeel van gebruiksgemak, toch tal van nadelen aan vasthangen. Het heeft een grote ecologische voetafdruk, ze gebruiken niet-recycleerbaar aluminium, en de smaak is niet meteen om over naar huis te schrijven. Dat is zonde voor een plek die voor veel mensen een tweede thuis is. Daar verdien je smaakvolle en eerlijke koffie.

Met een volautomatische machine zet je al die nadelen buitenspel want de bonen die erin gaan komen van bij ons, ze zijn versgebrand en je maalt ze on the spot waardoor je aroma’s op het juiste moment vrijkomen. En op termijn ben je ook nog eens goedkoper af.

Waar zijn mensen dan precies naar op zoek?

Een nieuwe generatie van koffiedrinkers is kritischer voor de koffiekwaliteit op de werkvloer en ziet het niet langer als brandstof om de werkdag door te komen. We merken dat twintigers en dertigers op de werkvloer vragende partij zijn. Ze zijn opgegroeid met internet-koffie-goeroes en specialty koffiezaken in de stad, waardoor het snobistische randje er wat vanaf is. Maar je moet natuurlijk je officemanager meekrijgen in dat verhaal.

Ondertussen werkt Madmum ook samen met verschillende horecazaken uit de buurt. Hoe ondersteunen jullie hen?

Ook daar ondersteunen we in de eerste plaats met advies. Wat hebben ze nodig? Wat moet er komen? Hoe moet dat eruit zien? Met het opzetten van onze verschillende bars zijn we zowat alle valkuilen van koffie in een horecasetting al tegengekomen. Iemand anders daarvoor behoeden doen we met veel plezier. 

In tweede instantie staan we ook bij met extra antwoorden op vragen en goede opvolging. Op zo’n moment is het een zegen voor onze partners dat we in de buurt zitten. Met de fiets staan we zo aan hun deur voor een levering of helpende hand. 

Ik hoor het al, je dag ziet er al vlug heel anders uit dan gepland?

Exact. Elke dag is anders. En dat gaat altijd zo blijven denk ik. Zolang we bij Madmum blijven innoveren en mee blijven bouwen aan de toekomst van koffie zal die flexibiliteit een ontzettend belangrijk aandeel blijven in onze mix.

Zelf eens met Coffee Ambassador Vincent babbelen?

Laat hieronder een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *