Nieuws

Leer alles over koffie tijdens onze Madmum Labs

Madmum Coffee Bar & Roasters Espresso training

Je houdt van de lekkere Madmumkoffie maar weet niet hoe eraan te beginnen? Met de Madmum Labs presenteren we een reeks koffieworkshops die jouw leven eenvoudiger maken, en je op weg helpen om de perfecte kop koffie te brouwen.

Madmum start een nieuw avontuur, samen met jou. Eentje waar we al even op broedden, dat we uitgebreid testten, en nu eindelijk met de wereld mogen delen. Enter – de Madmum Labs. Een uitgebreide reeks koffieworkshops waarbij je de kneepjes van het baristavak aangeleerd worden. Vanaf maart openen we na de uren onze bar zodat we in kleine groepen alle aspecten van de koffiecultuur kunnen ontdekken. We bieden antwoorden op praktische vragen als: hoe stel ik mijn koffiemaler af? Hoe lang moet mijn espressoshot doorlopen? En wat betekenen termen als extractietijd en terroir nu precies? Maar we duiken ook in de geschiedenis van koffies en leren je smaakpatronen te herkennen.

Samen met Madmum barista’s Radu Mares en Vincent Steels ontwikkelden we vijf verschillende workshops. Ontdek ze hieronder allemaal.

Tijdens het Espresso Lab draaien we de koffietas binnenstebuiten en ondersteboven. We beginnen met de geschiedenis en historische ontwikkeling van onze belangrijkste tool bij het zetten van deze kleine koffie, de espressomachine. Vervolgens duiken we in de theorie, die we erna  omzetten in de praktijk. We doorlopen samen het basisrecept, leren je de juiste routines aan en zoomen in op alternatieve espressotechnieken. Ten slotte ontdekken we samen welke richtingen je allemaal uitkan met espressobereidingen op melkbasis. Cappucino, cortado of flat white? Na deze workshop heb je ze allemaal in de vingers.

Tijdens onze Filter Coffee Lab laten we zien dat filterkoffie ondertussen veel verder staat dan zijn oubollige imago doet uitschijnen. Gedurende de workshop maken we eerst kennis met de verschillende zetmethoden en technieken zoals pour over, immersion en vacuum. Om er daarna zelf aan de slag mee te gaan. We bekijken samen hoe je de beste filterkoffie zet en aanpast naar je eigen voorkeuren. Voor dat je het weet bespeel je parameters als ratio, watertemperatuur en malingsgraad als een echte virtuoos. Ben je er zelf nog niet helemaal uit welke zetmethode bij jou past? Tijdens de afsluitende filter coffee tasting komt er ongetwijfeld een nieuwe favoriet bovendrijven.

Wou jij altijd al zo’n mooie tekening in je cappucino maken? Dit is je kans. Tijdens het Latte Art Lab geven we je een hands-on training in het opschuimen van melk en vegan alternatieven, en tonen we jou hoe je nu precies een hartje, varen of tulp in je melkschuim schildert. Opgelet! Smossen is bij deze workshop verplicht.

Het Specialty Coffee Lab is de plek voor de koffiemeerwaardezoeker. Je leert er alles over de geschiedenis van specialty coffee en de genetische verschillen die door de jaren ontstonden. Maar ook het oogstproces, de terroir, de verwerking en het roosteren van de boon komen aan bod. We bieden je een volledige onderdompeling in de wereld van specialty coffee, die afgesloten wordt met een coffee tasting waarbij we de verschillen tussen arabica en robusta in de kijker zetten, en daarnaast vier verschillende arabica’s proeven en analyseren op basis van oorsprong en verwerking.

De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30 en worden in het Engels gegeven door barista Radu Mares. Nederlandstalige assistentie wordt voorzien.

Speciality Coffee Lab

45.00
Het Specialty Coffee Lab is de plek voor de koffiemeerwaardezoeker. Je leert er alles over de geschiedenis van specialty coffee en de genetische verschillen die door de jaren ontstonden. Maar ook het oogstproces, de terroir, de verwerking en het roosteren van de boon komen aan bod. We bieden je een volledige onderdompeling in de wereld van specialty coffee, die afgesloten wordt met een coffee tasting waarbij we de verschillen tussen arabica en robusta in de kijker zetten, en daarnaast vier verschillende arabica’s proeven en analyseren op basis van oorsprong en verwerking.

Inhoud Specialty Coffee Lab:

  • Dompel je onder in de geschiedenis van de specialty coffee
  • Proef & analyseer verschillende koffiesoorten en smaken
  • Leer over het oogstproces, de terroir en de verwerking
  • Live sample coffee roasting

Deze lab wordt gegeven in een groep van maximaal 12 personen. Coffee Coach Nestor Olivares verzorgt de sessie in het Engels. De workshops beginnen om 19:00 uur en eindigen om 21:30 uur.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Latte Art Lab

89.00
Wou jij altijd al zo’n mooie tekening in je cappuccino maken? Dit is je kans. Tijdens het Latte Art Lab geven we je een hands-on training in het opschuimen van melk en vegan alternatieven, en tonen we jou hoe je nu precies een hartje, varen of tulp in je melkschuim schildert. Opgelet! Smossen is bij deze Lab verplicht.

Inhoud Latte Art Lab:

  • Introductie van Latte Art
  • Leer alles over melk
  • Creëer het perfecte melkschuim
  • Leer de basis designs

Deze lab wordt gegeven in een groep van maximaal 6 personen. Coffee Coach Nestor Olivares verzorgt de sessie in het Engels. De workshops beginnen om 19:00 uur en eindigen om 21:30 uur.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Espresso Lab

79.00
Tijdens het Espresso Lab draaien we de koffietas binnenstebuiten en ondersteboven. We beginnen met de geschiedenis en historische ontwikkeling van onze belangrijkste tool bij het zetten van deze kleine koffie, de espressomachine. Vervolgens duiken we in de theorie, die we erna  omzetten in de praktijk. We doorlopen samen het basisrecept, leren je de juiste routines aan en zoomen in op alternatieve espressotechnieken. Ten slotte ontdekken we samen welke richtingen je allemaal uitkan met espressobereidingen op melkbasis. Cappuccino, cortado of flat white? Na deze Lab heb je ze allemaal in de vingers.

Inhoud Espresso Lab:

  • Introductie & geschiedenis van de espresso
  • Ontdek alle tools en benodigdheden voor de perfecte espresso
  • Leer de juiste espresso routines & recepten aan
  • Experimenteer met espressobereidingen op melkbasis

Deze lab wordt gegeven in een groep van maximaal 6 personen. Coffee Coach Nestor Olivares verzorgt de sessie in het Engels. De workshops beginnen om 19:00 uur en eindigen om 21:30 uur.

 
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina