


01.
CHOOSE PRODUCTS
Due card providers to our credit card prov iders condit.
02.
PAYMENT & DELIVERY
Due card providers to our credit card prov iders condit.
03.
HAPPY CUSTOMER
Due card providers to our credit card prov iders condit.
TRENDING PRODUCTS
Brazil Fazenda Recando
€13.39 – €29.98
Notig, chocolade
De Braziliaanse zon in een kop koffie
Brazilië dat is zon, zee,strand, maar ook koffiebonen. Deze bourbon variëteit uit de heuvelachtige Cerrado regio is de basis van uiterst veelzijdige koffie. Met zijn zoete karakter kan je er ontzettend veel richtingen mee uit: brand je hem lichter dan komen de melkchocoladetoetsen bovendrijven, brand je hem donkerder dan krijg je lichtzoete koffies. Het resulteert telkens opnieuw in een hemelse kop koffie met een uitgesproken body en een zijdezachte textuur.
Burundi Kibingo Filter
€15.98
bessen, steenvruchten, cacao, honing
Deze Kibingo Fully washed koffiebonen bevatten bloemige en fruitige tonen, zoals we gewoon zijn van Burundi koffies. De koffiebonen worden zorgvuldig verwerkt door lokale boeren en verzameld bij de Kibingo washing station in de provincie Kayanza, in het noorden van Burundi.
De koffieplantages die het washing station bevoorraden, variëren in hoogte van 1.700 tot 1.900 meter boven zeeniveau, wat bijdraagt aan de unieke smaak van deze koffiebonen. Door het fully washed proces hebben deze koffiebonen een heldere, schone smaak en een lichtere body. De tasting notes van deze bessen, steenvruchten, cacao en honing zorgen voor een gebalanceerde en aangename smaakbeleving.
Costa Rica Finca Las Lajas
€16.98
Grapes, blackberries, nutty
Deze Costa Ricaanse koffie is het levenswerk van het koppel Oscar en Francisca Chacon uit de San José regio. Na een zware aardbeving in de regio in 2008 moest het koppel inventief aan de slag gaan met de beperkte middelen die voorhanden waren. Het Honey-verwerkingsproces dat traditioneel vooral in Brazilië en Ethiopië gebruikt wordt, introduceerden ze als een van de eersten in Costa Rica. Een gedurfde zet die een groot succes werd dankzij zijn atypisch smaakprofiel met fruitige accenten die doen denken aan pruim, pompelmoes en bloedappelsien.
Decaf Mexico
€15.98
zoete hazelnoot, amandelen, rietsuiker
Less Caffeine, More Coffee.
Koffiebonen ontdoen van hun oppeppende kwaliteit zonder de smaak aan te tasten, is een ware kunst die maar weinigen onder de knie hebben. Maar in de Chiapas regio van Zuid-Mexico weten ze duidelijk waar ze mee bezig zijn. Sinds geruime tijd hebben de boeren in de regio zich toegelegd op het zuiveren van cafeïne uit de koffieboon. En met succes.
De essentie van deze zuivering? Kristalhelder bergwater. Door na de oogst de groene bonen op meer dan 1200 meter boven het zeeniveau te behandelen met bronwater, slagen ze erin de cafeïne op te lossen. Zonder dat er ook maar één additief aan te pas komt. Het zorgt ervoor dat de gebalanceerde smaak van de boon niet verloren gaat bij het decafeïneringsproces. Wat rest is een heerlijke kop koffie met zoete toetsen van hazelnoot, geroosterde amandel en rietsuiker. De perfecte dessertkoffie, waarvan je heel de dag door kan genieten.
Espresso Lab
€79.00
Tijdens het Espresso Lab draaien we de koffietas binnenstebuiten en ondersteboven. We beginnen met de geschiedenis en historische ontwikkeling van onze belangrijkste tool bij het zetten van deze kleine koffie, de espressomachine. Vervolgens duiken we in de theorie, die we erna omzetten in de praktijk. We doorlopen samen het basisrecept, leren je de juiste routines aan en zoomen in op alternatieve espressotechnieken. Ten slotte ontdekken we samen welke richtingen je allemaal uitkan met espressobereidingen op melkbasis. Cappuccino, cortado of flat white? Na deze Lab heb je ze allemaal in de vingers.
Deze Lab wordt in een groep van vijf personen gegeven. Barista Radu Mares leidt de sessie in het Engels en wordt van Nederlandstalige assistentie voorzien. De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30
Filter Coffee Lab
€79.00
Tijdens onze Filter Coffee Lab laten we zien dat filterkoffie ondertussen veel verder staat dan zijn oubollige imago doet uitschijnen. In het Lab maken we eerst kennis met de verschillende zetmethoden en technieken zoals pour over, immersion en vacuum. Om er daarna zelf aan de slag mee te gaan. We bekijken samen hoe je de beste filterkoffie zet en aanpast naar je eigen voorkeuren. Voor dat je het weet bespeel je parameters als ratio, watertemperatuur en malingsgraad als een echte virtuoos. Ben je er zelf nog niet helemaal uit welke zetmethode bij jou past? Tijdens de afsluitende filter coffee tasting komt er ongetwijfeld een nieuwe favoriet bovendrijven.
Deze Lab wordt in een groep van zes personen gegeven. Barista Radu Mares leidt de sessie in het Engels en wordt van Nederlandstalige assistentie voorzien. De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30
Introduction to Speciality Coffee
€28.00
Het Specialty Coffee Lab is de plek voor de koffiemeerwaardezoeker. Je leert er alles over de geschiedenis van specialty coffee en de genetische verschillen die door de jaren ontstonden. Maar ook het oogstproces, de terroir, de verwerking en het roosteren van de boon komen aan bod. We bieden je een volledige onderdompeling in de wereld van specialty coffee, die afgesloten wordt met een coffee tasting waarbij we de verschillen tussen arabica en robusta in de kijker zetten, en daarnaast vier verschillende arabica’s proeven en analyseren op basis van oorsprong en verwerking.
Deze Lab wordt in een groep van 15 personen gegeven. Barista Radu Mares leidt de sessie in het Engels en wordt van Nederlandstalige assistentie voorzien. De Labs vinden plaats tussen 19:00 en 21:30
Load more products
Loading...
NEW PRODUCTS
-
Prana Chai original blend 250g €15.00
-
Red Ceramic Dripper V60 (02) €27.00
-
Glass Server V60 (01) €28.00
FEATURED
-
Prana Chai original blend 250g €15.00
-
Red Ceramic Dripper V60 (02) €27.00
-
Glass Server V60 (01) €28.00
RECENT TWEETS
Twitter does not return 200