WOOCOMMERCE
FEATURED PRODUCTS
Products marked as featured in admin panel
Brazil Fazenda Recando
€13.39 – €29.98
Notig, chocolade
De Braziliaanse zon in een kop koffie
Brazilië dat is zon, zee,strand, maar ook koffiebonen. Deze bourbon variëteit uit de heuvelachtige Cerrado regio is de basis van uiterst veelzijdige koffie. Met zijn zoete karakter kan je er ontzettend veel richtingen mee uit: brand je hem lichter dan komen de melkchocoladetoetsen bovendrijven, brand je hem donkerder dan krijg je lichtzoete koffies. Het resulteert telkens opnieuw in een hemelse kop koffie met een uitgesproken body en een zijdezachte textuur.
Burundi Kibingo Filter
€15.98
bessen, steenvruchten, cacao, honing
Deze Kibingo Fully washed koffiebonen bevatten bloemige en fruitige tonen, zoals we gewoon zijn van Burundi koffies. De koffiebonen worden zorgvuldig verwerkt door lokale boeren en verzameld bij de Kibingo washing station in de provincie Kayanza, in het noorden van Burundi.
De koffieplantages die het washing station bevoorraden, variëren in hoogte van 1.700 tot 1.900 meter boven zeeniveau, wat bijdraagt aan de unieke smaak van deze koffiebonen. Door het fully washed proces hebben deze koffiebonen een heldere, schone smaak en een lichtere body. De tasting notes van deze bessen, steenvruchten, cacao en honing zorgen voor een gebalanceerde en aangename smaakbeleving.
Costa Rica Finca Las Lajas
€16.98
Grapes, blackberries, nutty
Deze Costa Ricaanse koffie is het levenswerk van het koppel Oscar en Francisca Chacon uit de San José regio. Na een zware aardbeving in de regio in 2008 moest het koppel inventief aan de slag gaan met de beperkte middelen die voorhanden waren. Het Honey-verwerkingsproces dat traditioneel vooral in Brazilië en Ethiopië gebruikt wordt, introduceerden ze als een van de eersten in Costa Rica. Een gedurfde zet die een groot succes werd dankzij zijn atypisch smaakprofiel met fruitige accenten die doen denken aan pruim, pompelmoes en bloedappelsien.
Decaf Mexico
€15.98
zoete hazelnoot, amandelen, rietsuiker
Less Caffeine, More Coffee.
Koffiebonen ontdoen van hun oppeppende kwaliteit zonder de smaak aan te tasten, is een ware kunst die maar weinigen onder de knie hebben. Maar in de Chiapas regio van Zuid-Mexico weten ze duidelijk waar ze mee bezig zijn. Sinds geruime tijd hebben de boeren in de regio zich toegelegd op het zuiveren van cafeïne uit de koffieboon. En met succes.
De essentie van deze zuivering? Kristalhelder bergwater. Door na de oogst de groene bonen op meer dan 1200 meter boven het zeeniveau te behandelen met bronwater, slagen ze erin de cafeïne op te lossen. Zonder dat er ook maar één additief aan te pas komt. Het zorgt ervoor dat de gebalanceerde smaak van de boon niet verloren gaat bij het decafeïneringsproces. Wat rest is een heerlijke kop koffie met zoete toetsen van hazelnoot, geroosterde amandel en rietsuiker. De perfecte dessertkoffie, waarvan je heel de dag door kan genieten.
Rwanda
€15.98
bessen, donkere chocolade, steenfruit
Een uur ten noorden van de Kayanza regio is men al decennia verzot op koffie. Hoewel de focus aanvankelijk op bulkproductie lag, heroriënteerden de koffieboeren zich de laatste vijftien jaar en legden ze zich toe op specialty coffees: met succes. De Rwandese boeren schrikken er niet voor terug om hun bessen zo te telen dat het een uiterst complex smaakprofiel oplevert. Ook hier werkt men met de bourbon variëteit, die uiterst goed gedijt in de regio.
Op het eerste gezicht toont deze koffie veel overeenkomsten met zijn Burundese tegenhangers: we proeven een zuivere en lichtzoete koffie. De magie van deze boon zit hem in de afdronk wanneer een veelheid aan aroma’s komt bovendrijven: tropisch fruit, rood fruit, en malse perzik.
Notice
To mark a product as featured go to Dashboard > Products. Find the product you would like to feature and click the Featured Star.